top of page

Genialne masło z suszonymi pomiodrami

  • Zdjęcie autora: Wnętrzara Ania
    Wnętrzara Ania
  • 5 kwi
  • 1 minut(y) czytania

Zaktualizowano: 6 kwi


Masło z suszonymi pomidorami – proste, ale genialne jednocześnie

Wnetrzara Ania pokazuje domowe masło z suszonymi pomidorami – kremowe, aromatyczne i efektowne. Idealne do świeżego pieczywa, grzanek i kolacji z winem. Przepis prosty i szybki – gotowe w 2 minuty!

Uwielbiam takie przepisy – szybkie, proste i z efektem „wow”. To masło z suszonymi pomidorami robi robotę za każdym razem. Idealne do świeżego pieczywa, grzanek, śniadaniowej jajecznicy albo jako dodatek do kolacji z winem. Wystarczy kilka składników, które często już masz w kuchni.



Składniki:

– 200 g miękkiego masła (czyli standardowa kostka)

– 5–6 suszonych pomidorów z oleju

– 1 łyżka oleju z pomidorów (z tej samej zalewy)

– 3 szczypty soli (albo według uznania)


Jak zrobić?

Masło powinno być miękkie – wyjmij je z lodówki trochę wcześniej. Pomidory pokrój drobno, żeby dobrze rozprowadziły się w maśle. W miseczce połącz wszystko razem: masło, pomidory, łyżkę oleju z zalewy i sól. Wymieszaj porządnie.


I to tyle! Masło możesz od razu podać albo schować do lodówki – przełożone do słoiczka spokojnie wytrzyma kilka dni.


Smakuje jak coś wykwintnego, a robi się dosłownie w dwie minuty.



Wnetrzara Ania pokazuje domowe masło z suszonymi pomidorami – kremowe, aromatyczne i efektowne. Idealne do świeżego pieczywa, grzanek i kolacji z winem. Przepis prosty i szybki – gotowe w 2 minuty!


Wnetrzara Ania pokazuje domowe masło z suszonymi pomidorami – kremowe, aromatyczne i efektowne. Idealne do świeżego pieczywa, grzanek i kolacji z winem. Przepis prosty i szybki – gotowe w 2 minuty!

bottom of page